Proof

Naam:
DeShaun Holton (Proof)

Bijnamen:
Derty Harry
Big Proof
Oil Can Harry
Doody

Geboortedatum:
2 October 1973, Detroit, Michigan, USA

Biografie:
DeShaun Holton, beter bekend als Proof was een Amerikaanse rapper en mede-oprichter van de hiphopformatie D12. Behoudens Proof stond hij ook bekend onder de namen Derty Harry, P en Oil Can Harry.
Proof begon zijn carrière in de CCC Club in Detroit, later trad hij op in de Detroits Hip Hop Shop. Proof en Eminem waren vrienden als kind en zijn samen opgegroeid. Proof begon D12 en toen een lid van D12 Bugz overleed vroeg hij aan Eminem of hij de groep wou joinen. Hierdoor kreeg de groep veel publiciteit. Ook trad hij enige tijd op met Eminem en was een goede vriend van hem. In de film 8 Mile speelde hij de rol van L.T. “Lil’ Tic”, een freestyle rapper die de hoofdpersoon uit de film, uitdaagt met zijn battles. Buiten de hype van de film om bracht Proof een album uit met zes nummers genaamd: “Electric Koolaid-Acid Testing”. Proof startte een soloproject waarin hij samenwerkte met Eminem, 50 Cent, Method Man, Obie Trice, Dogmatic en, andere Amerikaanse rappers. Het album dat hij uitbracht onder de naam “Searching for Jerry Garcia” werd uitgebracht, op 9 augustus 2005, 10 jaar nadat Jerry Garcia, de leadzanger van de Grateful Dead om het leven kwam.
Half april 2006 werd hij door zijn hoofd geschoten in de CCC Club aan de 8 Mile Road in Detroit, uitgerekend in de club waar hij zijn carrière begon.

Album’s:
Grown Man Shit – 2005
I Miss The Hip Hop Shop – 2004
Searching for Jerry Garcia – 2005
Time A Tell – 2010